Новини

Softline розпочинає проєкти з прискореного розмінування території України

Розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років. Наразі загальна кількість мін, касетних елементів та спеціально встановлених вибухових пристроїв становить близько 10% від усіх виявлених і знешкоджених вибухонебезпечних предметів. Softline працює над технологічними продуктами, які дозволяють суттєво скоротити ці строки.

Softline за підтримки благодійного фонду Yellow-Blue та у співпраці з провідними технологічними партнерами світу провадить комплексні рішення прискореного розмінування.

Програма фонду включає наступні напрямки:

  • Дистанційна рекогносцировка місцевості та маркування виявлених вибухонебезпечних предметів з використанням дронів та штучного інтелекту;
  • Нейтралізація вибухонебезпечних предметів, в тому числі мін та снарядів;
  • Утилізація прострочених боєприпасів, в тому числі телерозмінування (дистанційне залучення експертів у відеорежимі);
  • Ведення геореєстру небезпечних територій та кадрової бази саперів;
  • Навчання військових, інженерів та інших учасників методологіям та технікам розмінування, що мають локальні особливості;
  • Інформування цивільних, особливо дітей, про правила безпеки у місцях, де проходили бойові дії або є підвищений ризик.

Для досягнення цілей фонд збирає найкращі технологічні рішення та практики, а також залучає технологічних партнерів для створення інфраструктури для повного гуманітарного розмінування території України.

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.