Новини

​ВМСУ оголосили строки отримання Bayraktar TB2 та РК-360МЦ «Нептун»

Українські ВМС отримають до кінця 2021 року комплекс Bayraktar TB2 та перший дивізійний комплект комплексу берегової оборони РК-360МЦ «Нептун». Ці строки в інтерв’ю «Укрінформ» озвучив Командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

«Комплект безпілотного комплексу Bayraktar TB2 планується отримати до кінця 2021 року… Ми отримаємо не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань, серед яких — висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші»,— заявив Олексій Неїжпапа.

Зазначимо, що командування ВМС України вже детально ознайомились із реальними можливостями розвідувально-ударного БПЛА Bayraktar TB2. Водночас для українського війська саме цей безпілотник має ліквідувати пробіл у сучасних засобах повітряної розвідки в акваторії морів та є одним з компонентів визначення координат цілей для наведення берегового ракетного комплексу РК-360МЦ від ДККБ «Луч».

Окрім того, можливості Bayraktar TB2 та доволі символічна протиповітряна оборона російських корветів у Чорному морі у вигляді ЗРК «Гибка», дозволяє дрону самостійно завдавати удари без ризику бути збитим з корабля.

«До кінця року ми отримаємо дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ „Нептун“, обсяг держзамовлення якого здійснено з урахуванням існуючих загроз для забезпечення ураження критичних об'єктів (цілей) противника в Азовському та Чорному морях», зазначив Командувач ВМС ЗСУ.

Додамо, що про початок підготовки персоналу першого дивізіону було повідомлено у січні 2021 року. Також вже проводяться роботи з підготовки пунктів базування комплексів «Нептун», які посилять безпеку держави у Чорному та Азовському морях.

Також у 2021 році, як зазначив Олексій Неїжпапа, передбачається прийняття до складу ВМС середнього розвідувального корабля «Сімферополь», двох десантно-штурмових катерів та отримання від американської сторони трьох патрульних катерів типу Island. Додамо, що ВМСУ вже остаточно відмовились від встановлення радянського озброєння на Island-и. Вони отримають однотипну американську артсистему.

Bayraktar TB2, РК-360МЦ "Нептун", Нептун

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.