Новини

У 2019 році українці скористалися електронним підписом 1,5 млрд разів

Мінцифра провела аналіз статистичних даних про діяльність кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг і оцінила стан розвитку сфери електронних довірчих послуг за 2019 рік.

Загалом в Україні було здійснено більше 1, 5 млрд операцій з використанням електронного підпису. Загальною кількістю сформованих кваліфікованих сертифікатів підписів та печаток менше 6 млн. Цікаво, що лише 8% усіх підписів зберігаються на захищених носіях, коли решта – ні.

Важливо, що лише 4 з 22 кваліфікованих надавачів довірчих послуг використовують міжнародні алгоритми електронного підпису, усі інші працюють на національними алгоритмами.

Застосування міжнародних алгоритмів  електронних ключів розширять можливості українського електронного підпису, наприклад, в майбутньому створить можливість в Україні визнавати документи інших держав, а іншим державам визнавати документи України, що скріплені електронною  підписом або печаткою.

Ключові програмні продукти компанії Softline підтримують можливість підписання документів за допомогою електронного цифрового підпису. Особливу увагу пропонуємо звернути на Megapolis.DocNet. Це система, яку створено для автоматизації документо-орієнтованих бізнес-процесів, пов'язаних із загальною та операційною діяльністю організації. Основною метою впровадження систем Megapolis.DocNet є підвищення прозорості, керованості та ефективності роботи. Ця система охоплює всі етапи життєвого циклу документів: від підготовки проектів документів до організації архівного зберігання із забезпеченням функцій електронного архіву та електронного цифрового підпису.

Megapolis.DocNet

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.