Новини

Проект: українським спеціалістам зменшать податки, однак збільшать ЄСВ

Айтішникам зроблять істотні податкові поблажки. Про це в коментарі UBR.ua повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков на форумі Level Up Ukraine, що відбувся в Києві.

За його словами, в рамках дискусії влада прийшла до консенсусу з представниками IT-індустрії, що найбільш оптимальною для всіх буде робота останніх на 5-й групі ФОП, при цьому податкове навантаження зроблять менше, ніж пропонувалося раніше.

“Можу сказати, що наразі ми дійшли згоди практично з усією IT-індустрією, що комфортний режим, в якому б їм хотілося працювати, – п’ята група, яка була запропонована ще влітку, але на відміну від того проекту, який включав два ЄСВ, військовий збір і підвищення по 1% на рік, ми вирішили, що пропозиція, яка нас влаштує, – одне ЄСВ, таке ж підвищення, але для цієї групи буде заборонена зовнішньоекономічна діяльність”, – розповів Борняков.

За його словами, такий підхід вигідний тим, що дозволить уникнути обхідних схем, при цьому в українську економіку буде заходити новий бізнес, прибуток якого не буде виводитися за кордон.

Softline вітає ініціативи щодо зменшення податкового навантаження на галузь. Однак закликає підходити до  змін у податковій політиці виважено та реєструвати пропозиції як законопроекти лише після широкого обговорення з громадськістю.

Міністерство цифрової трансформації, Мінцифра, Олександр Борняков

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.