Новини

18 українських IT-компаній потрапили до топ-100 світових аутсорсерів

У цьогорічній редакції рейтингу Global Outsourcing 100 опинилися одразу 18 IT-компаній із великими офісами розробки в Україні або ж заснованих в нашій країні. Серед них є і компанія Softengi, що входить до консорціуму Intecracy Group.

Цей показник на 5 команій більший, ніж у 2017 році.

Так, у 2017 і 2018 роках до цього рейтингу потрапили компанії SoftServe, Eleks, N-iX, Ciklum, EPAM, Sigma Software, Luxoft, Miratech, Softjourn, Softengi, TEAM International і Program-Ace. У 2018 році вперше до рейтингу потрапили AMC Bridge, Innovecs, Intellias, Infopulse, Itera, Artezio.

В рейтингу з початку його створення в 2006 році зростає вплив корпоративної соціальної відповідальності на міжнародний імідж компанії. Цей критерій вперше з'явився в анкетах у 2014 році і був необов'язковим. Але вже за 2 роки він став повноцінним критерієм відбору.

Global Outsourcing 100 — це щорічний список кращих в світі постачальників аутсорсингових послуг. Рейтинг складається на основі заявок, отриманих і оцінених незалежною суддівською колегією. Основними критеріями є прибутковість, зростання команди, кращі проекти, рекомендації замовників, рівень корпоративної соціальної відповідальності та інновації у схемі постачання послуг замовнику. У фінальному списку — 75 великих гравців (категорія Leader, річний дохід від $50 млн і штат від 5 тис. фахівців) і 25 компаній, які розвиваються (категорія Rising Star, річний дохід до $50 млн і штат до 5 тис. фахівців).

Аутсорсинг — передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду. Робота виконується людьми зовнішньої компанії, які є експертами у цьому виді робіт. Аутсорсинг часто використовується для скорочення витрат.

ІТ-аутсорсинг передбачає делегування зовнішній спеціалізованій компанії вирішення питань, пов'язаних із розробкою, впровадженням і супроводом інформаційних систем як цілком на рівні інфраструктури підприємства, так і обсягів робіт, пов'язаних із розвитком чи підтримкою функціонування окремих ділянок системи (програмування, хостинг, тестування тощо).

Аустсорсинг, Softengi, Global Outsourcing 100, Intecracy Group

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.